Sebelum mencedok atau memetik 'ilmu' dari laman ini, anda tidak perlu meminta kebenaran tetapi diingatkan membuat semakan sendiri terlebih dahulu dengan doktor anda atau guru anda sebelum mem'forward'nya kepada orang lain dan memikul tanggungjawab akibatnya.

Pohon doa kesejahteraan dan limpahan rahmat Allah ke atas ibubapa saya dan ibubapa mertua saya. Juga ke atas guru-guru saya dan juga pesakit-pesakit saya yang banyak mengajar saya bidang ini. Segala pujian bagi Allah (peringatan ini untuk diri sendiri) . Mudah-mudahan, taubat saya diterimaNya dan segala dosa saya diampunkanNya serta saya terus dilimpahi rahmatNya. Sekiranya ada kesalahan, pohon dibetulkan, saya terbuka kepada teguran.

Sebarang percubaan berbentuk komen atau soalan bertujuan mengiklankan apa sahaja perniagaan atau blog sendiri tidak akan disiarkan. Blog ini bukanlah untuk iklan menjual barang. Peace.....

Friday, 16 May 2014

SELAMAT HARI GURU


Ucapan ini juga ditujukan kepada pesakit-pesakit saya.

Banyak ilmu dan pengalaman dipelajari dari kes-kes mereka.

Terima kasih.When East met West. 

Kali ini, Cikgu saya yang di FCH belanja saya dan Prof (bukan panggilan sebenar) makan malam di Restoran Rive that has beautiful harbour view, Hamburg awal May ini. Dr Robert Fischer is 17 years older (and of course, a lot wiser) than me while the other Teacher is 5 years older. Imagine sewaktu saya baru nak habis Darjah 1, seorang Cikgu tu dah nak grad jadi Dr manakala seorang lagi dah nak masuk Form 1. 

Tak dapat dibayangkan keseronokan bila Cikgu belanja anak murid ni. Dulu-dulu sewaktu kursus kepakaran di HUKM, ada beberapa 'Team Consultant' yang rajin belanja kami registrars gi breakfast atau lunch. Bila kami dapat buat kes operation di bawah pengawasan mereka atau bila kami passed exam, kami pula kongsi duit belanja mereka. 

Sehingga kini, ada seorang Prof (bukan kata ganti diri sebenar) tu belanja saya makan hari-hari.
(akan bersambung kemudian untuk guru-guru saya yang lain)

No comments:

Post a Comment