Saya masih memilih untuk menulis di alam siber secara percuma walaupun sesekali ada yang mencadangkan agar saya menulis buku mengenai infertiliti. Sebelum mencedok atau memetik 'ilmu' dari laman ini, anda tidak perlu meminta kebenaran tetapi diingatkan membuat semakan sendiri terlebih dahulu dengan doktor anda atau guru anda sebelum mem'forward'nya kepada orang lain dan memikul tanggungjawab akibatnya. Pohon doa kesejahteraan dan limpahan rahmat Allah ke atas guru-guru saya dan juga pesakit-pesakit saya yang banyak mengajar saya bidang ini. (peringatan untuk diri sendiri) Segala pujian bagi Allah. Mudah-mudahan, taubat saya diterimaNya dan segala dosa saya diampunkanNya serta saya terus dilimpahi rahmatNya. Sekiranya ada kesalahan, pohon dibetulkan, saya terbuka kepada teguran.

Sebarang percubaan berbentuk komen atau soalan bertujuan mengiklankan apa sahaja perniagaan atau blog sendiri tidak akan disiarkan. Blog ini bukanlah untuk iklan menjual barang. Peace.....

Friday, 19 August 2011

Dugaan lagi




3 telur.
Embryologist buat ICSI.
Semua fertilised jadi embrio.
(dia ni memang terkenal dgn high ICSI fertilization rate - above 80%)

Maka,
3 embrio on day 3:
- 8C1 (embrio 8 sel grade 1)
- 8C2
- 5C2

I decided to transfer all three.
Unfortunately, tak menjadi juga.

Hmm...retrospectively,
Should I discard the last 5C2 and transfer 2 only?
I don't know.
After previous 4 unsuccessful attempts, sayang nak buang yg satu tu.

Pujuk dia buat sekali lagi, dgn Dr lain pula.
Dia cakap nak gi haji dulu.
Her turn is due next year.

She spent about RM9K je (je?) this time,
Maklumlah, surgeon's and anaesthetist's fees dah FOC.

2 comments:

  1. Siti says:

    15/08/2011 at 4:44 pm

    Salam Dr.

    Saya telah berkhawin selama 4 bulan.Last period saya pada 15june 2011.Sepatutnya period saya datang pada 19july 2011 tetapi Pada 3aug 2011 baru ini keluar spot coklat selama 5hari. Pada 14aug 2011 saya telah membuat ujian UPT tetapi hasilnya negative.Perut saya juga terasa sakit di sebelah kanan.Apakah saya hamil dan Apakah tindakan selanjutnya?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete