Saya masih memilih untuk menulis di alam siber secara percuma walaupun sesekali ada yang mencadangkan agar saya menulis buku mengenai infertiliti. Sebelum mencedok atau memetik 'ilmu' dari laman ini, anda tidak perlu meminta kebenaran tetapi diingatkan membuat semakan sendiri terlebih dahulu dengan doktor anda atau guru anda sebelum mem'forward'nya kepada orang lain dan memikul tanggungjawab akibatnya. Pohon doa kesejahteraan dan limpahan rahmat Allah ke atas guru-guru saya dan juga pesakit-pesakit saya yang banyak mengajar saya bidang ini. (peringatan untuk diri sendiri) Segala pujian bagi Allah. Mudah-mudahan, taubat saya diterimaNya dan segala dosa saya diampunkanNya serta saya terus dilimpahi rahmatNya. Sekiranya ada kesalahan, pohon dibetulkan, saya terbuka kepada teguran.

Sebarang percubaan berbentuk komen atau soalan bertujuan mengiklankan apa sahaja perniagaan atau blog sendiri tidak akan disiarkan. Blog ini bukanlah untuk iklan menjual barang. Peace.....

Thursday, 5 May 2011

IVF workshop

A workshop on IVF will be held at Pantai Hospital KL this Saturday
1.30 - 3pm (after my clinic session)

We allow only 20 couples
They must call to register prior to that date as we do not allow/accept on-site registration (bukan jual mahal, it's free pun)

Not only on IVF, but :

- infertility as a whole
- managing infertility cases
- diseases that may be associated with infertility (endometriosis, PCOS)
- demo on some medicines and techniques used in infertility treatment
- Q&A session

The talk would be in English/Malay (ikut majority)


Pls call 03-22960892 (Ms Chuah) to for RSVP

11 comments:

  1. Salam,

    Doc macam mana nak register?

    ReplyDelete
  2. Assalamua'alaikum wbt Dr Adilah...

    I'm interested to join the workshop. Who should I call for registration...your clinic or PHKL receptionist.

    Rindu nak jumpa Dr ^_*

    ReplyDelete
  3. Jgn call nurse I, call this nu 22960892 Ms Chuah. Nanti I edit kat atas ni ya :)

    ReplyDelete
  4. Assalam Doktor, saya ada nak tanya pendaapt doktor.. baru2 nie saya telah dikesan ada cyst di ovari, ada 2 ketul, 1 5cm & 1 lg 3cm. Doktor advice utk scope utk sedut buang darah tu, saya nk tnya dok tindakan selanjutnya untuk tidak mahu cyst ini kembali semula

    ReplyDelete
  5. Alamak...missed it! At Sabah ni...ada meeting :(

    ReplyDelete
  6. Sweet tooth - worry not dear, akan dibuat lagi next month, insyaAllah

    Bobhandburry - dah baca blog u n terhibur, I sokong Italy :) Kagum dgn semangat kerajinan keusahawanan anda. Semoga terus berjaya dalam bisnes dgn keuntungan berpatutan n jujur.

    ReplyDelete
  7. salam doktor,

    tumpang tanya.adakah fertility test utk lelaki dan perempuan ada dibuat di klinik doktor/pantai?
    berapakah costnya?
    terima kasih :)

    ReplyDelete
  8. Dr..saya pun teringin sgt nk join but unfortunately tgh sibuk pasal rumah..tolonglah buat lagi next month ye..please..

    ReplyDelete
  9. askm doc. saya berusia 40thn. saya mempunyai 4 orang anak (15, 13, dan 10(kembar)) selepas melahirkan anak kembar 10 thn yang lalu, saya cuba untuk hamil tetapi tidak berhasil. pada tahun 2007 saya disahkan oleh dr di ampang puteri specialist yang saya ni pcos dan dia beri puregon injectibles. saya buat 1 round je. then pada tahun lepas dalam bulan februari saya didapati hamil. pada usia kehamilan hampir mencecah 8minggu, saya keguguran. pada bulan julai tahun lepas saya berjumpa dengan seorang rakan sekelas saya yang kebetulan sekarang pakar O&G. bulan pertama dia beri saya clomid dan buat vaginal scan dan dapati banyak telur2 yang besar tetapi lapisan dinding rahim nipis dalam 4mm sahaja. bulan kedua saya kata kita cuba buat experiment tanpa clomid. bila di scan, masih terdapat banyak telur yang besar tapi lapisan dinding rahim tetap nipis 6mm sahaja. buat masa ni saya masih lagi berehat dari sebarang rawatan. saya nak tanya ada tak any medication yang boleh menebalkan lapisan dinding rahim.

    ReplyDelete
  10. doktor, saya ni bujang lagi..belum kawin..boleh ke join w/shop ni utk bulan jun ni? bile yer?

    ReplyDelete