Saya masih memilih untuk menulis di alam siber secara percuma walaupun sesekali ada yang mencadangkan agar saya menulis buku mengenai infertiliti. Sebelum mencedok atau memetik 'ilmu' dari laman ini, anda tidak perlu meminta kebenaran tetapi diingatkan membuat semakan sendiri terlebih dahulu dengan doktor anda atau guru anda sebelum mem'forward'nya kepada orang lain dan memikul tanggungjawab akibatnya. Pohon doa kesejahteraan dan limpahan rahmat Allah ke atas guru-guru saya dan juga pesakit-pesakit saya yang banyak mengajar saya bidang ini. (peringatan untuk diri sendiri) Segala pujian bagi Allah. Mudah-mudahan, taubat saya diterimaNya dan segala dosa saya diampunkanNya serta saya terus dilimpahi rahmatNya. Sekiranya ada kesalahan, pohon dibetulkan, saya terbuka kepada teguran.

Sebarang percubaan berbentuk komen atau soalan bertujuan mengiklankan apa sahaja perniagaan atau blog sendiri tidak akan disiarkan. Blog ini bukanlah untuk iklan menjual barang. Peace.....

Saturday, 8 January 2011

Refurbishment




So, beginning 5th January,
I've increased my clinic sessions at Pantai,
Every morning from Monday to Saturday,
and also noon sessions on Tuesdays & Thursdays.

My husband was deeply concerned.
"Are you sure you nak kerja tiap2 hari ni?"
(he knows very well isterinya ini berangan nak jadi full-time housewife)
"OK tu bang, lagipun only gynae cases je and no on-calls"

As such, the room's interior has been facelifted :)
Saya tak nak sakit mata lagi sebab nak mengadap bilik ni tiap2 hari kan!

I only keep a few things untouched;
- this window curtain yg dalam gambar di atas (sebab saya rasa cantik, Pantai's)
- a tall book cabinet (bought it years ago)
- the ceiling (tak mauhabuk2 n mau jimat bajet)

I engaged the same ID who did a very good job for our bedrooms last year.
Told them;

"Ikut macam bilik Iman, and cosy. Tapi tak le sampai patient tak nak keluar2 dari bilik tu :)"

(cuma Iman's room was extensively renovated at more than double the RM paid for this clinic reno)

They took the challenge of doing it within the short period we were abroad.
(mind you, the reno work can only be done after office hours sbb tak boleh kacau patient2/doc2 lain)
Dah siap pun when I started my year on the 5th.
Cuma kena betulkan finishing sikit lagi,
and nak tunggu meja n kerusi sampai (terpaksa sebab Pantai punya kaler biru),
and nak decorate je belum.

Meh kita test kebolehan masing2 meng-redesign bilik kecil ini.
Ingat!
Colour scheme kena guna sikit2 atau semua yg ada kat curtain yg kat atas tu tau.
Dgn cost within 15-20K sahaja ya.
Then compare with mine.
So far, patient2 suka;
"Barulah nampak macam bilik pompuan, Dr!"

16 comments:

  1. esok pagi i akan sampai :)) eh, tetiba excited. ha ha.

    ReplyDelete
  2. Salam Dr. Adilah,

    Miss u a lot. Just come across yr blog.Wah, dr dah berblog sekarang. How's Iman? For sure she's much much taller than me yg extra ordinary small ni.Hehe. Will have a visit to pantai soon since ziyad pun dah cukup umur 2 tahun ni. My hubby and I always teringat and borak2 abt u. thanks for everything.

    Nasibah, Mama Ziyad (Ziyad-born 2008, Pusrawi)

    ReplyDelete
  3. Nasibah - still w UPM? Iman dah lama lebih tinggi daripada U yg comel, she is almost my height. U can read about her in my other blog - my-clone.blogspot tapi restricted to the ladies sahaja (atas permintaan suami :) sebab I banyak merapu dalam tu. Give me your email add n I shall invite u. Take care n hugs for Ziyad

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. invitation sent. selamat membaca n get to know the other side of me :)

    ReplyDelete
  6. salam dr....

    invite me ye to the other blog...lululina00@gmail.com

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum Dr,
    macamana saya nak dapatkan rawatan drpd Dr?
    di pusrawi atau pantai?
    sebab sy tgk jdual Dr di pusrawi masih ada
    please help me
    Tq.

    ReplyDelete
  8. Zuliana - mcm nama pt I je. Sesi klinik seperti di bawah:
    Pantai Bangsar (sekarang dah nama PHKL)
    Setiap pagi Isnin - Sabtu
    Selasa & Khamis petang

    Pusrawi
    Isnin & Rabu ptg

    ReplyDelete
  9. kak nasibah...betul tu. saya pun excited jumpa blog Dr Adilah ni. tak sangka Dr rajin juga ber'blog'.

    Rindu juga nak jumpa Dr...since habis treatment dengan Dr tahun 2009 terus tak jumpa dah Dr.

    Dr, invite saya juga untuk blog 'my clone' itu :)

    Saya nak bertanya lebih lanjut tentang 'lysozyme'....penyakit ni boleh terjadi pada pesakit PCOS ke?

    ReplyDelete
  10. Aizul Iza - mana email add nya? Camne I nak invite kan? I memang rajin merapu :)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum, Dr. Saya Rohayati hari ni sy ader tgk dr kat tv9 pasal topic kesuburan saya nak jumpa dr. sbb sy dah 1 tahun lebih kawin umur sy 36 email sy yatialong@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Rohayati - 'Alaikissalam :) Cuba bagi further info. Tapi apa2pun, kalau dah 35 thn ke atas n dah try 6 bulan, eloklah gi jumpa cek dgn doktor. Sementara tu, start ambil asid folik n multivitamin n jgn merokok mahupun jadi passive smoker.

    ReplyDelete
  13. Terima Kasih Dr.Adilah...Kalu boleh saya nak jumpa Dr. Adilah kat Hospital PAntai cerita and further explain... boleh ker nak buat appointment or boleh ker saya call Dr. seek your advice please thank you Dr.

    ReplyDelete
  14. Rohayati - call nurse I, Ida at 22960734

    ReplyDelete
  15. DR,can you invite me too to your other blog..:)
    syahnaz08@gmail.com
    TQ

    ReplyDelete
  16. areina - of course ! b be prepared to know the 'merapu' side of me :)

    ReplyDelete